T vs. F

Tænkning vs. Følen

Af Anja Panduro PedersenDette er en kort oversigt over, hvad præference sættene i MBTI dækker over. Det er vigtigt at huske på, at alle mennesker bruger begge muligheder i sættet. Dvs. du bruger både tænkning og følen, når du møder verden. Men du foretrækker at tage fat i den ene, før du tager fat i den anden. Derfor vil du måske også kunne genkende udtalelser i begge punkter af T vs. F spektret. Det er ikke enten eller, men både og. Det er rækkefølgen, der afgør, hvordan din persontype træder frem.Tænkning

Handler om en præference for at fokusere på den objektive sandhed i en problemstilling - uanset situationen. Folk med en høj præference for tænkning nyder at analysere fordelene og ulemperne i en problemstilling / situation, så der træffes en beslutning i overensstemmelse med realiteten af den specifikke situation. De kan ikke lide at beslutninger farves af diverse følelsesmæssige udbrud. De foretrækker at tage en så upersonlig stillingstagen som muligt, og har ikke tendens til at lade sig anfægte af personlige følelser i processen. Typiske udtalelser for en person med høj tænkningspræference:

  • Jeg tager altid beslutninger med hovedet fremfor hjertet, da jeg anser det for at være mere fair.
  • Jeg leder altid efter logiske og analytiske forklaringer.
  • Jeg foretrækker at tage problemet / konflikten, når den dukker op.
  • Andre kan opfatte mig som opgaveorienteret, ufølsom og for direkte.Følen

Handler om opmærksomheden på personlige værdier og at træffe beslutninger baseret på menneskelige . Folk med høj præference for følen nyder at arbejde med mennesker og hjælpe andre mennesker med deres personlige problemstillinger. Der er generelt et højt folk på menneskelig velfærd og vedligeholdelse af . Typiske udtalelser for folk med høj følepræference:

  • Jeg tager beslutninger fra hjertet og lægger vægt på at vise medfølelse.
  • Jeg leder altid efter harmoniske beslutninger.
  • Jeg kan ikke lide konflikter og forsøger at undvige dem.
  • Andre kan opfatte mig som idealistisk, sensitiv og for nærtagende.
Læs om de andre præference-sæt her:


 

2Venture

En hjemmeside under opbygning


Tekst og sider kommer løbende.

Seneste nyt

Hvorfor er det så svært at ringe?
Læs mere her


Tema om introverthed

Læs mere her


Tema om hjernens kognition

Læs mere her


Senest opdateret november, 2019

Besøg også min læringsplatform Profero


Copyright @ 2venture.dk